Γ. Πεταλωτής: Επιβεβλημένη η εθνική συνεννόηση

Επιβεβλημένη θεωρεί την εθνική συνεννόηση ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, που εκτιμά πως «αν η πρόταση της κυβέρνησης για συνεννόηση είναι προσχηματική και κατώτερη των περιστάσεων, είναι και η άρνηση της αντιπολίτευσης.

petalotisΟ ίδιος αντιλαμβάνεται τη δυσπιστία της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για παροχή συναίνεσης. Έχοντας όμως γνωρίσει πολύ καλά και …στο πετσί του, τις συνέπειες του ‘δόγματος’ του τότε αντιμνημονιακού Σαμαρά «δεν συναινώ στο λάθος» και του τότε αντιμνημονιακού και αγανακτισμένου ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό ως ‘Πινοσέτ’, σημειώνει πως την ώρα που η κατάσταση στην χώρα είναι τόσο δυσοίωνη, η εθνική συνεννόηση επιβάλλεται.

«Αν λοιπόν η κυβέρνηση καλεί σε διάλογο προσχηματικά, είναι κατώτερη των περιστάσεων και θα αποδειχθεί. Όμως εξίσου προσχηματική είναι και η άρνηση της ΝΔ να δεχθεί επικαλούμενη, χωρίς ενδοιασμό, ότι δεν έχει αρχηγό και πρέπει να περιμένει η κυβέρνηση να ολοκληρωθούν οι ατέρμονες διαδικασίες της, όπως και των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού που προφανώς ταυτίζουν τη συνεννόηση με την από κοινού άσκηση της εξουσίας (α λα κυβέρνησης Σαμαρά), φοβούμενοι την πλήρη απορρόφηση», λέει. Κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να αποτρέψει ειδυνατόν να αποδειχθεί για άλλη μία φορά η άρνηση κατανόησης της κατάστασης , ηφοβικότητα και παντελής αδυναμία μιας πραγματικά ενωτικής για τη χώρα πρότασης,όχι βεβαίως μόνον στο ζόρικο Ασφαλιστικό, αλλά και στο Κράτος, την Διοίκηση,την Αυτοδιοίκηση, το μεταναστευτικό, την ασφάλεια. «Μέχρι τότε το κάθε κόμμαστην “ασφάλεια” και τη νιρβάνα της μικρής και προσωρινής του ύπαρξης»,λέει, διατηρώντας πάντως την πάγια επί χρόνια άποψή του για τον ΣΥΡΙΖΑ καιαντιλαμβανόμενος σε κάθε περίπτωση τον δικαιολογημένο αντικυβερνητισμό. «Μιλάμε εν προκειμένω για τη χώρα και οι κομματικοί συσχετισμοί έπονται και ακόμη πιο πίσω το θυμικό μας …», καταλήγει.

matrix24.gr