Ισχυρά κίνητρα από τις τράπεζες για να «πρασινίσουν» τα «κόκκινα» δάνεια

Προ των πυλών νόμος Σταθάκη για εξωδικαστική διευθέτηση οφειλών σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, με χαμηλότερες δόσεις, διαγραφή μέρους των τόκων και πάγωμα μέρους του δανείου με δυνατότητα απο-μείωσης μέρους του χρέους.

trapezaΣχέδιο άμεσης δράσης -υπό την ασφυκτική πίεση του SSM- βάζουν μπροστά οι τράπεζες για να πετύχουν τη δραστική μείωση των «κόκκινων» οφειλών κατά 40% με 45% μέχρι το τέλος του 2019, χωρίς να παρεκκλίνουν από τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος», προσφέρουν ισχυρά κίνητρα στους δανειολήπτες -που προβλέπουν εκτός από τη μειωμένη δόση ακόμα και μερική διαγραφή χρέους- και τους καλούν να ρυθμιστούν. Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, που προβλέπει ρύθμιση-πακέτο για τις οφειλές από δάνεια, τα χρέη στην Eφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι τράπεζες θα ελέγχονται ανά τρίμηνο, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο φέτος, και όποια τράπεζα δεν πιάνει τον στόχο μείωσης που έχει συμφωνήσει με την ΤτΕ και τον SSM θα έχει κυρώσεις και θα πρέπει να υποβάλει νέο σχέδιο μείωσης των κόκκινων οφειλών.

dikaiologitika.gr