Οι ιπποδρομίες στο Πλατύ στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου

ippodromies_platy_6Αν και κα­θη­με­ρι­νή, πλή­θος κό­σμου συ­νέρ­ρευ­σε στο Πλα­τύ για να ζή­σει α­πό κον­τά τις εν­τυ­πω­σια­κές κούρ­σες, στο πλαί­σιο των Ιπ­πι­κών Α­γώ­νων οι ο­ποί­οι δι­ε­ξή­χθη­σαν ε­κεί, σή­με­ρα, στη μνή­μη του Α­γί­ου Γε­ωρ­γί­ου.

Το Πλα­τύ πα­νη­γύ­ρι­σε τη μνή­μη του Α­γί­ου Γε­ωρ­γί­ου στο φε­ρώ­νυ­μο ε­ξωκ­κλή­σι, που βρί­σκε­ται στο χώ­ρο του ιπ­πο­δρο­μί­ου, με Όρ­θρο και Θεί­α Λει­τουρ­γί­α. Με­τά το πέ­ρας της Θεί­ας Λα­τρεί­ας, στις 11.00, ξε­κί­νη­σαν οι ιπ­πι­κοί α­γώ­νες στη μνή­μη του Α­γί­ου, που ως στρα­τι­ω­τι­κός ει­κο­νί­ζε­ται πάν­το­τε έ­φιπ­πος να φο­νεύ­ει το δρά­κον­τα της ει­δω­λο­λα­τρί­ας.

ippodromies_platy_2Κα­ταρ­χήν δι­ε­ξή­χθη­σαν οι ιπ­πο­δρο­μί­ες των κα­θα­ρό­αι­μων ίπ­πων, με 4 κούρ­σες, σε κα­θε­μιά α­πό τις ο­ποί­ες με­τέ­σχον 3 ίπ­ποι. Στην πρώ­τη κούρ­σα νί­κη­σε ο ίπ­πος Α­θήρ Τουμ­πά­ι, στη δεύ­τε­ρη ο Τσά­ρος, στην τρί­τη ο Κα­πε­τάν Γρη­γό­ρης και στην τέ­ταρ­τη ο Φό­ξεντ. Νι­κη­τής της τε­λι­κής ιπ­πο­δρο­μί­ας κα­θα­ρό­αι­μων, με­τα­ξύ των τεσ­σά­ρων πρω­τευ­σάν­των, ή­ταν ο Κα­πε­τάν Γρη­γό­ρης, ι­δι­ο­κτη­σί­ας Γε­ωρ­γί­ου Φάβ­βα. Το κύ­πελ­λο ε­πέ­δω­σε στο νι­κη­τή α­να­βά­τη ο Δή­μαρ­χος, ε­νώ άλ­λοι αι­ρε­τοί ε­πέ­δω­σαν δι­α­κρί­σεις σε πρω­τεύ­σαν­τες α­να­βά­τες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑ­κο­λού­θη­σαν α­γώ­νες με τη συμ­με­το­χή 5 μι­γά­δων ίπ­πων και 4 ντό­πι­ων α­λό­γων.

Α­ξι­ο­ση­μεί­ω­το εί­ναι το γε­γο­νός ό­τι με­τα­ξύ των α­γω­νι­ζό­με­νων α­να­βα­τών βρί­σκον­ταν δύ­ο μα­θη­τές, δεί­χνον­τας έ­τσι την τόλ­μη τους αλ­λά και την α­γά­πη τους, α­πό μι­κρή η­λι­κί­α, για τα έ­θι­μα και τις πα­ρα­δό­σεις μας.