Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα 9 & 10 Αυγούστου

festibal ladona1Το Φε­στι­βάλ της Λί­μνης Λά­δω­να ε­πι­στρέ­φει για δεύ­τε­ρη χρο­νιά στις 9 και 10 Αυ­γού­στου, στα πλαί­σια των πο­λι­τι­στι­κών εκ­δη­λώ­σε­ων του Δή­μου Γορ­τυ­νί­ας και μας προ­σκα­λεί να γι­ορ­τά­σου­με την αυ­γου­στι­ά­τι­κη παν­σέ­λη­νο με πολ­λή μου­σι­κή και να δι­α­νυ­κτε­ρεύ­σου­με στην ει­δυλ­λια­κή αρ­κα­δι­κή λί­μνη!

Ση­μαν­τι­κοί μου­σι­κοί ό­πως ο Νί­κος Ξυ­δά­κης, η Βα­σι­λι­κή Κα­ρα­κώ­στα, ο Στά­θης Δρο­γώ­σης, ο Βα­σί­λης Βα­σι­λά­τος με την ορ­χή­στρα του και οι S­a­l­to M­o­r­t­a­le θα δώ­σουν το πα­ρόν στο Φε­στι­βάλ Λί­μνης Λά­δω­να. Βόλ­τες με πο­δή­λα­τα γύ­ρω α­πο τη λί­μνη, κα­γιάκ, προ­βο­λές ται­νι­ών και α­πρό­σμε­νοι μου­σι­κοί αυ­το­σχε­δια­σμοί θα μας κρα­τή­σουν ξά­γρυ­πνους στην πιο μα­γευ­τι­κή παν­σέ­λη­νο του χρό­νου. Πάρ­τε τις σκη­νές σας και σας πε­ρι­μέ­νου­με!

Το υ­πο­βλη­τι­κό το­πί­ο της λί­μνης του Λά­δω­να που δη­μι­ουρ­γή­θη­κε α­πό τε­χνη­τό φράγ­μα σε χα­ρά­δρα βου­νών α­πό­τε­λεί έ­ναν ση­μαν­τι­κό βι­ό­το­πο της Πε­λο­πον­νή­σου.

Ο Λά­δω­νας, εί­ναι έ­νας α­πό τους αρ­χαι­ό­τε­ρους, θε­ο­ποι­η­μέ­νους και πο­λυ­τρα­γου­δι­σμέ­νους πο­τα­μούς της Πε­λο­πον­νή­σου, τό­πος συ­νάν­τη­σης και σύγ­κρου­σης θε­ών και αν­θρώ­πων. Ε­κεί ο Πά­νας εί­δε και α­γά­πη­σε για πρώ­τη φο­ρά την πα­νέ­μορ­φη νύμ­φη Σύ­ριγ­γα, κό­ρη του πο­τά­μιου θε­ού Λά­δω­να, που για να του ξε­φύ­γει και να σω­θεί ζή­τη­σε α­π’ τον πα­τέ­ρα της να τη με­τα­μορ­φώ­σει σε κα­λά­μι. Τό­τε ο Πά­νας έ­κο­ψε με­ρι­κά κα­λά­μια και έ­φτια­ξε την σύ­ριγ­γα, έ­να μου­σι­κό όρ­γα­νο που χρη­σι­μο­ποι­ού­σε μό­νο αυ­τός για να την έ­χει πάν­τα κον­τά του. Ό­ταν έ­παι­ζε ο Πά­νας, ο ψί­θυ­ρος των δέν­τρων στα­μα­τού­σε κι ο θό­ρυ­βος των νε­ρών που κυ­λού­σαν έ­σβη­νε μό­νο στο ά­κου­σμα του με­λω­δι­κού ή­χου της σύ­ριγ­γας. Και τό­τε, Νύμ­φες, Χά­ρι­τες και Ώ­ρες, συ­νε­παρ­μέ­νες α­πό το γλυ­κό ή­χο της κα­λα­μέ­νιας του φλο­γέ­ρας, σή­μα­ναν το ξε­κί­νη­μα του χο­ρού..

Για άλ­λη μια φο­ρά ο Πά­νας ση­μαί­νει με την με­λω­δι­κή του φλο­γέ­ρα και η γι­ορ­τή ξε­κι­νά.­..

Σάβ­βα­το 9 Αυ­γού­στου

20:00 “ΜΑΜ­ΜΑ ΤΟ­ΝΙ” των Φράν­κα Ρά­με/Ντά­ριο Φο. Θε­α­τρι­κή πα­ρά­στα­ση α­πό την ο­μά­δα Πεί­ρα(γ)μα

20:45 b­b5 “P­e­r­c­u­s­s­i­on S­y­s­t­em”

21:30 Νί­κος Ξυ­δά­κης

23:30 dj s­et

g­u­e­s­ts

Κυ­ρια­κή 10 Αυ­γού­στου

20:00 S­a­l­to M­o­r­t­a­le

21:00 Στά­θης Δρο­γώ­σης

22:00 Βα­σι­λι­κή Κα­ρα­κώ­στα

23:30 Βα­σί­λης Βα­σι­λά­τος και Ι­στο­ρί­ες για Κρου­στά με τη συμ­με­το­χή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. με βαλ­κα­νι­κούς χο­ρούς

01:30 “Η Α­θο­πε­τού” της Μά­ρως Δού­κα. Θε­α­τρι­κή πα­ρά­στα­ση α­πό την ο­μα­δα Προ­ςά­ναμ­μα

Ώ­ρα Έ­ναρ­ξης: 20:00

Εί­σο­δος Ε­λεύ­θε­ρη

Ε­λεύ­θε­ρο C­a­m­p­i­ng

Πε­ρισ­σό­τε­ρες Πλη­ρο­φο­ρί­ες:

e­m­a­il:              f­e­s­t­i­v­a­l­i­m­n­is@g­m­a­il.c­om

w­e­b­p­a­ge:        http://festivalladona2014.wordpress.com/

facebook:        https://www.facebook.com/festivalimnis