Η νέοκαλλικρατική …κοντροθητεία των Τατούλη-Νίκα, οδηγούν τους Αλειφέρη, Μπούζα και Μαντά σε… πολιτικές κρασοσυσκέψεις, προβληματισμού!

24 Αυ­γού­στου ´14

@. Λί­γες μέ­ρες μέ­χρι την έ­ναρ­ξη της νέ­ας.­.. Καλ­λι­κρα­τι­κής πε­ρι­ό­δου (2014-19) για Δη­μάρ­χους και Πε­ρι­φε­ρειά­ρχες.

@. Και ό­μως απ´ ό­τι φαί­νε­ται στην Πε­λο­πόν­νη­σο, θα α­σχο­λη­θούν ό­σοι εν­δι­α­φέ­ρον­ται (ΜΜΕ, Σύμ­βου­λοι, πο­λι­τευ­τές και άλ­λες πο­λι­τι­κές δυ­νά­μεις, πλην των πο­λι­τών) με τις δι­α­μά­χες με­τα­ξύ του Δη­μάρ­χου Κα­λα­μά­τας Π. Νί­κα και του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Π. Τα­τού­λη!

@. Ο Νί­κας στην.­.. με­γα­λει­ώ­δη (με­τά φι­λαρ­μο­νι­κής) ορ­κω­μο­σί­α του, ό­χι μό­νο δεν κά­λε­σε τον Τα­τού­λη να πα­ρα­στεί, α­λά μπρο­στά στην Κυ­βερ­νη­τι­κή Γραμ­μα­τέ­α Νάν­τια Γι­αν­να­κο­πού­λου, “ξι­φούλ­κη­σε”  κα­τά Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη και πά­λι για το θέ­μα των σκου­πι­δι­ών!

@. Πριν λί­γες μέ­ρες ό­ταν η κα. Γε­νι­κός (και… γε­νι­κώς) πή­γε στο Δη­μαρ­χεί­ο ε­πί­σκε­ψη στον Νί­κα, τον ά­κου­γε να λέ­ει πως.­.. δεν εί­ναι αυ­τός που θα ξε­κι­νή­σει την ε­πα­νά­στα­ση για τον δι­α­γω­νι­σμό των σκου­πι­δι­ών και του ερ­γο­στα­σί­ου στην Καλ­λιρ­ρό­η!

@. Δευ­τε­ρό­λε­πτα πριν ο κ. Νί­κας εί­χε α­κού­σει τη Γ. Γ, να λέ­ει πως κα­τό­πιν των .­..πι­έ­σε­ων που α­σκή­θη­καν (οι ο­ποί­ες έ­πια­σαν τό­πο) θα γί­νει το ερ­γο­στά­σιο στην Καλ­λιρ­ρό­η.­.­.!

@. Ό­μως οι σχέ­σεις Τα­τού­λη-Νί­κα με­τα­τάσ­σον­ται κα­θη­με­ρι­νά!

@. Τώ­ρα ο Νί­κας τον τι­μώ­ρη­σε και δεν τον κά­λε­σε στην με­γα­λει­ώ­δη ορ­κω­μο­σί­α του!

@. Έ­τσι ο Τα­τού­λης, δεν εί­χε την χα­ρά να α­κού­σει την φι­λαρ­μο­νι­κή να παι­α­νί­ζει κα­τά την προ­σέ­λευ­σή του!

@. Το πρό­βλη­μα ό­μως με τα .­..κα­μώ­μα­τα των Τα­τού­λη-Νί­κα, το έ­χουν οι νε­ο­ε­κλε­γέν­τες στην Πε­ρι­φέ­ρεια.­.. Α­λει­φέ­ρη, Μπού­ζα και Μαν­τάς!

@. Γι’ αυ­τό και συ­σκέ­πτον­ται τα­κτι­κά σε τα­βερ­νά­κια της πό­λης, προ­κει­μέ­νου να λύ­σουν το μέ­γα αυ­τό .­..πο­λι­τι­κό πρό­βλη­μα!

@. Α­πό τη μια εί­ναι οι .­..ο­ρί­τζι­ναλ νε­ο­δη­μο­κρά­τες που μα­ζί με τον Δή­μαρ­χο εκ­φρά­ζουν (ό­πως νο­μί­ζουν, το κόμ­μα και τον Σα­μα­ρά)­.­.­.­.!

@. Α­πό την άλ­λη, θέ­λουν Αν­τι­πε­ρι­φέ­ρει­ες και θέ­σεις α­πό τον Τα­τού­λη.­.­.!

@. Στην κομ­μα­τι­κή.­.. τα­βερ­νο­συ­να­γω­γή α­να­λύ­ουν πως εί­ναι.­.. λι­ον­τά­ρια και δεν θα α­φή­σουν τον Τα­τού­λη α­νε­ξέ­λεγ­κτο!

@. Ό­μως μπρο­στά στον Τα­τού­λη δη­λώ­νουν.­.. υ­πο­τα­γή, του­λά­χι­στον μέ­χρι τις το­πο­θε­τή­σεις Αν­τι­πε­ρι­φε­ρεια­ρχών!

@. Πι­στεύ­ουν δε, πως εί­ναι πο­λύ ι­σχυ­ροί ως ΝΔκρά­τες που στή­ρι­ξαν Τα­τού­λη.

@. Ξε­χνούν ό­μως πως το 2010, το ΠΑ­ΣΟΚ και οι σύμ­βου­λοί του στην Πε­ρι­φέ­ρεια, ή­ταν πε­ρισ­σό­τε­ρο ι­σχυ­ροί (με αυ­το­δύ­να­μη Κυ­βέρ­νη­ση και ό­χι.­.. ημι­τα­σιόν) και δεν “δά­μα­σαν” τον Τα­τού­λη τον ο­ποί­ο εί­χαν στη­ρί­ξει!

@. Εί­ναι και το πρό­βλη­μα πως εί­ναι λί­γοι οι σύμ­βου­λοι του Τα­τού­λη στη Μεσ­ση­νί­α!

@. Τους δυ­ο δεν τους υ­πο­λο­γί­ζουν, ε­νώ την Νι­κο­λά­κου δεν την αγ­γί­ζουν!

@. Η Ντί­να κα­τά­φε­ρε να τους.­.. βγει πα­ρά τον γα­λά­ζιο πό­λε­μο, ό­πως και το ´10 πα­ρά τον.­.. πρα­σι­νο­βε­ρα­μάν πό­λε­μο!

@. Πάν­τως, πο­σώς α­σχο­λεί­ται με αυ­τούς ο Τα­τού­λης. Έ­χει άλ­λα σχέ­δια για ό­λους τους.­.­.!

@. Ό­μως δεν μπο­ρεί να ξε­πε­ρά­σει την.­.. ύ­παρ­ξη Νί­κα, ό­πως δεν ξε­πέ­ρα­σε πο­τέ την ύ­παρ­ξη Πε­τρά­κου στο μι­σό δι­ά­στη­μα του α­περ­χό­με­νου Π. Σ!

@. Με λί­γα λό­για δεν μπο­ρεί να ξε­φύ­γει α­πό την πο­λι­τι­κο­ε­παρ­χι­ώ­τι­κη λο­γι­κή.­..του “για­τί να υ­πάρ­χει κι αυ­τός”!

@. Οι Μαν­τάς, Μπού­ζα και κά­ποι­οι άλ­λοι στις άλ­λες Ε­νό­τη­τες ξέ­ρουν πο­λύ κα­λά, πως ό­τι κα­τα­φέ­ρουν θα εί­ναι μό­νο μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη.

@. Μετά πέταξε το…πουλί!

@. Ιδιαίτερα αν, λέμε… αν, πάμε σε εκλογές και τα πουλιά που επικαλούνται πως τους …στηρίζουν, αποδειχθούν… αποδημητικά!

@. Πάντως οι Νίκας και Τατούλης θα υπάρχουν….!