Η Ταϊλάνδη τροφοδοτεί την Ρωσική αγορά αγροτικών προϊόντων μετά το εμπάργκο

froutaΣτην αύ­ξη­ση των ε­ξα­γω­γών α­γρο­τι­κών προ­ϊ­όν­των της Τα­ϊ­λάν­δης προς τη Ρω­σί­α ύ­στε­ρα α­πό το εμ­πάρ­γκο στις ει­σα­γω­γές α­πό τη Δύ­ση που ε­πέ­βα­λε η Μό­σχα, α­να­φέ­ρε­ται δη­μο­σί­ευ­μα ε­φη­με­ρί­δας στις 2 Σε­πτεμ­βρί­ου.

Συγ­κε­κρι­μέ­να, με­τά την ο­λο­κλή­ρω­ση σχε­τι­κών δι­α­πραγ­μα­τεύ­σε­ων με το Ρώ­σο Υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κής Α­νά­πτυ­ξης, A­l­e­x­ey U­l­y­u­k­a­ev, η κυ­βέρ­νη­ση της Τα­ϊ­λάν­δης ζή­τη­σε τη δι­ευ­κό­λυν­ση των ε­ξα­γω­γών των προ­ϊ­όν­των της προς τη Ρω­σί­α.

«Η Ρω­σί­α έ­χει ε­πι­δεί­ξει έν­το­νο εν­δι­α­φέ­ρον στην ει­σα­γω­γή τρο­φί­μων και α­γρο­τι­κών προ­ϊ­όν­των α­πό την Τα­ϊ­λάν­δη με­τά την α­πα­γό­ρευ­ση που ε­πέ­βα­λε στις ει­σα­γω­γές α­πό την Ε­Ε και τις Η­ΠΑ», δή­λω­σε, σύμ­φω­να με την ε­φη­με­ρί­δα Τhe N­a­t­i­on, η C­h­u­t­i­ma B­u­n­y­a­p­r­a­p­h­a­s­a­ra, μό­νι­μη γραμ­μα­τέ­ας του υ­πουρ­γεί­ου Εμ­πο­ρί­ου.

Η Τσου­τί­μα εί­πε ό­τι η Ρω­σί­α θα πρέ­πει να χα­λα­ρώ­σει κά­ποι­ες α­πό τις υ­γει­ο­νο­μι­κές α­παι­τή­σεις ώ­στε να μπο­ρέ­σει να αυ­ξή­σει τις ει­σα­γω­γές της α­πό την Τα­ϊ­λάν­δη.

Η Τα­ϊ­λάν­δη εί­ναι ο με­γα­λύ­τε­ρος εμ­πο­ρι­κός ε­ταί­ρος της Ρω­σί­ας, με­τα­ξύ των χω­ρών της νο­τι­ο­α­να­το­λι­κής Α­σί­ας, και το ύ­ψος των δι­με­ρών εμ­πο­ρι­κών συ­ναλ­λα­γών τον πε­ρα­σμέ­νο χρό­νο α­νήλ­θε σε 4,6 δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια δο­λά­ρια.