“Κινήσεις” πολιτευτών στη Μεσσηνία. Ποιοί και για που, κινούνται (ονειρεύονται) οι ενδιαφερόμενοι.” Λογαριάζουν” μόνοι τους το…αύριο, δίχως να “μετράνε” την…απόσταση των εκλογών και την…πολιτική τους αξία!

8 Δεκέμβρη ´14

@. Πόλος έλξης υποψηφίων Βουλευτών έχει γίνει η Μεσσηνία για όλα τα κόμματα.

@. Ιδιαίτερη “προτίμηση” όπως είναι φυσικό έχει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει την…πρωτιά και κατ´ επέκταση το μπόνους των 50 εδρών!

@. Ωστόσο δεν είναι αδιάφορη και η “κινητικότητα” που παρουσιάζουν και τα …ψηφοδέλτια κάποιων άλλων κομμάτων.

@. Αυτά είναι των :

1. “Δημοκρατική Παράταξη” (βασικά του ΠΑΣΟΚ και των κομματιών του όπως αυτά έχουν εμφανιστεί ως ΕΛΙΑ, “58”, “75”, κ.λ.π). Δηλαδή το…”Βενιζελικό” ΠΑΣΟΚ.

2. “ΠΟΤΑΜΙ”. Του Σταύρου Θεοδωράκη με έντονο ενδιαφέρον προς αυτό, από πρώην ΠΑΣΟΚους, λίγους ΔΗΜΑΡίτες, λίγους ΝΔ και ΑΝΕΛ και κάποιους (όχι λίγους) που είχαν αποφασίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχουν δυσαρεστηθεί από …συμπεριφορές παλαιών στελεχών του Συνασπισμού και των συνιστωσών!

@. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, το ενδιαφέρον επεκτείνεται πέραν των μέχρι τώρα “ισχυρών” τάσεων.

@. Δηλαδή του Βενιζέλου και του Παπανδρεϊκού!

@. Οι δυο αυτοί “πόλοι” φαινομενικά είναι “ισχυροί” σε ότι έχει…απομείνει.

@. Ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων έχει “μετακομίσει” στον ΣΥΡΙΖΑ και “διεκδικούν” να τους εκπροσωπήσουν ο…Οδ. Βουδούρης και παραδόξως ο Παναγιώτης Αλευράς.

@. Ο δεύτερος “τραβάει” πλέον …ανεξάρτητη πορεία, θέλοντας να αποδείξει πως δεν είναι ο “εξαρτημένος” (όπως έλεγαν) πότε από τον Δ. Κουσελά και πότε από τους Γιαννακοπουλέους.

@. Ακόμη δεν προτίθεται να ακολουθήσει ούτε τον “συνοδοιπόρο” του, στην Περιφερειακή Παράταξη Γιώργο Δέδε, ο οποίος ειναι απο τους επικεφαλής της κίνησης για την …ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου.

@. Επίσης δεν φαίνεται να ακολουθεί τον Δέδε, ούτε ο άλλος “συνοδοιπόρος” της “Μπενικής” παρέας Κ. Τσαπόγας, ο οποίος κινείται προς την παράταξη του Βενιζέλου, μαζί με τους Δ. Αλευρά και Λ. Φιλιππόπουλο.

@. Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν την επόμενη κίνηση του ΓΑΠ ενώ περισσότεροι είναι οι κομματικά…”άστεγοι”, όπως ο Τάσος Αποστολόπουλος, η Ντίνα Νικολάκου, ο Γιάννης Αργυράκης, ο Τάκης Παπαδόπουλος κ.α!

@. Η Ν. Νικολάκου φέρεται να είναι πιο κοντά στο ΠΟΤΑΜΙ, δίχως να έχει ανταποκριθεί πλήρως σε συνάντηση ουσίας με τον Θεοδωράκη, παρά την προχθεσινή τυπική συνάντησή τους στην επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

@. Από την πλευρά των πρώην ΠΑΣΟΚων (ψηφοφόρων) που ήδη κινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γεγονός πως δεν έχουν την “πρεμούρα” να τους εκπροσωπήσει κανένας “κομματάρχης” πρώην …σύντροφος.

@. Πιο εύκολα θα βάλουν “σταυρό” προτίμησης στον μετριοπαθή και Προεδρικό (Τσιπρικό) Πανάγιωτη Στέφανο, παρά σε κάποιον άλλο που θα μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ως …”εκφραστής” τους!

@. Άλλωστε η εποχή της “εκλογικής” πελατείας από πολιτικά… μαγαζάκια και μικρομάγαζα, έχει περάσει. Λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ακόμη πως μπορούν να “βολέψει” ποικιλοτρόπως, ένας πολιτευτής τον ψηφοφόρο!

@. Ωστόσο η αναμενόμενη “πολιτική” συμφωνία μεταξύ Τσίπρα-Κουβέλη, εάν πραγματοποιηθεί (είναι σίγουρο), δεν αποκλείει την παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Πελοποννησιάρχη της ΔΗΜΑΡ, Μπάμπη Βακαλόπουλου.

@. Σε ότι αφορά τη Ν. Δ, τα πράγματα είναι ήρεμα από πλευράς κινητικότητας.

@. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι οπωσδήποτε οι…Α. Σαμαράς, Γ. Λαμπρόπουλος, Δ. Σαμπαζιώτης και Μ. Χρυσομάλλης, για …μια έως δυο έδρες! Οι άλλοι τρεις για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο θα είναι οι συνήθως “επαγγελματίες τσόντες”, ελπίζοντας μήπως και γίνουν …Κυβέρνηση για να πάρουν καμιά …θεσούλα Διοικητή η Γραμματέα…!

@. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω είναι τα όσα συμβαίνουν ΤΩΡΑ, στη Μεσσηνία.

@. Τώρα που πιστεύουν πως είναι οι εκλογές κοντά και τα συζητούν οι ίδιοι οι προαναφερόμενοι είτε φανερά στα καφενεία, είτε “κρυφά” ο καθένας με “δικούς” του!

@. Η άποψη του Astriti, είναι πως έχουν ακόμη πολλά να δουν τα…μάτια μας μέχρι να οδηγηθούμε σε εκλογές!

@. Τέτοιας έκτασης και ….απόστασης (κυρίως χρονικής) που τα όνειρα και οι επιθυμίες των ενδιαφερομένων πολιτευτών θα αλλάξουν τόσο πολύ, από όσα σήμερα εμφανίζουν οι ίδιοι…!