Νέος πρόεδρος της «Πελοπόννησος» Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης ο Στ. Αναστασόπουλος

anastasopoulos stathis11.pngΗ Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, οι Αναπτυξιακές Εταιρίες Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας που αποτελούν τους μετόχους της Α.Μ.Κ.Ε. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, ολοκληρώνοντας τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας στις 15/12/2014, προχώρησαν στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Εξέλεξαν ομόφωνα ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας τον Ευστάθιο Αναστασόπουλο, Δήμαρχο Μεσσήνης, ως Αντιπρόεδρο τον κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Τρίπολης και τον κ. Κωνσταντίνο Καλαντζή, Δήμαρχο Νεμέας ως Γραμματέα, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 15/12/2014 στα γραφεία της εταιρίας στην Επισκοπή Τεγέας.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι κάτωθι:

Ευάγγελος Βαλιώτης, Δήμαρχος Σπάρτης

Κωνσταντίνος Γκάτζιος, Δήμαρχος Επιδαύρου

Θεοχάρης Ρέκκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΜΕΣ. Α.Ε

Δημήτρης Κρίγγος, Αντιπρόεδρος της ΑΝ.Ν.ΑΡ. Α.Ε.

Λαμβάνοντας το λόγο ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καρλής Γεώργιος, έκανε έναν σύντομο απολογισμό ενημερώνοντας το νέο Δ.Σ. για την πορεία των προγραμμάτων που υλοποιεί η εταιρεία καθώς επίσης και για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο Γεώργιο Καρλή και τα μέλη του Δ.Σ. για την επιτυχημένη θητεία τους και το νοικοκύρεμα που έκαναν στα οικονομικά της εταιρίας. Επίσης ανέφερε ότι η Εταιρεία υλοποιεί επιτυχώς, ως εταίρος της «Κοινοπραξίας για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», το μεγάλο πρόγραμμα του Μηχανισμού Υποστήριξης Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από το οποίο υλοποιούνται συνολικά 87 επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 20.374.014,51 € και δημόσιας δαπάνης 11.817.851,62 €.

Από το σύνολο των Προγραμμάτων και επενδύσεων που υλοποίησε η εταιρεία από τη σύσταση της μέχρι σήμερα, ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

Ε.Π. “Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006” και “ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000 – 2006” – Δομή Στήριξης Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΟΠΑΑΧ)

Ε.Π. “Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL” – Έργο CRESCENT

Ε.Π. “Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση” – Μέτρο 5.3 «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής ένταξης των γυναικών στην Πελοπόννησο»

Ε.Π. “Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG III B CADSES” –  Πρόγραμμα COHESION

Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” – Εξάγουμε τοπικά προϊόντα ποιότητας δημιουργούμε θέσεις εργασίας στην περιοχή μας

Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” – Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση

Παράλληλα δημιουργήθηκε και η επένδυση «Κέντρο Εκπαίδευσης & Προώθησης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου» στην Επισκοπή Τεγέας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας.

Κλείνοντας την Συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αναστασόπουλος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ για την ομόφωνη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δήλωσε ότι θα εργαστεί με πνεύμα συνεργασίας με όλα τα μέλη του Δ.Σ και το προσωπικό της Εταιρείας, για την επίτευξη των στόχων της και ότι η εμπειρία διαχείρισης έργων και προγραμμάτων της Εταιρείας και των στελεχών της θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους νέους θεσμούς στην Αυτοδιοίκηση με πολλούς τρόπους.