Η μέχρι στιγμής Ελληνική επιτυχία στην Ευρώπη αναστατώνει τις…γραβάτες! Αδιαφορούν οι λαοί για τις…λέξεις και φωνάζουν …”έρχεται ο Αλέξης”! Άρχισαν τα γαλάζια “δείπνα” μόλις κατάλαβαν πως δεν υπάρχει “αριστερή παρένθεση”! Ο Τσίπρας “έδειξε” στον Ραχόι τι τον περιμένει απέ τον Ινγκλέσιας των Podemos.

13 Φλεβάρη ’15

@. Άρχισε να κινείται η νέα Αριστερή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!

@. Η Ευρώπη ήταν το “βάπτισμα” με συμπαράσταση (πρωτόγνωρη για Κυβέρνηση) χιλιάδων λαού σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

@. Επίσης πρωτοφανές είναι το γεγονός, πως σε 40 χώρες, έγιναν συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελληνική Κυβέρνηση και στον Τσίπρα, την ώρα που έδινε την “παρθενική” μάχη, η Χώρα με την νέα Κυβέρνηση, στα Ευρωπαϊκά κυρίαρχα θεσμικά όργανα!

@. Ωστόσο ακόμη δεν έχει πάρει…μπρος η Κοινοβουλευτική μηχανή και εκκρεμεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας!

@. Και να φανταστεί κάποιος πως οι Εθνικές Εκλογές έγιναν για τον ΠτΔ!

@. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στους Ευρωπαίους και ήδη δημιουργούν συμμαχίες!

@. Η αντοχή της Ελλάδας στην Δεξιοσοσιαλιστική Ε.Ε και στο Γιούρογκρουπ, έφερε αναστάτωση στη Ν. Δ και άρχισαν τα…δείπνα!

@. Δείπνα με θέμα την ανασυγκρότηση της παράταξης αφού δεν φάνηκε να επιβεβαιώνονται (προς το παρόν) οι …λογικές της “αριστερής παρένθεσης)!

@. Είχαμε επισημάνει προ ημερών στον Astriti, πως ο “σχεδιασμός” της δίμηνης “τεχνικής” παράτασης του μνημονίου και της τρόικα, έγινε μπούμερανγκ για τους Σαμαρά-Βενιζέλο. Η αν προτιμάτε για Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ!

@. Λένε…πως το σχέδιο αυτό ήταν βενιζελολαζαρίδικο!

@. Ο ένας ανήσυχος για το (τότε) διαφαινόμενο κόμμα του Παπανδρέου και ο δεύτερος για την αριστερή παρένθεση, αφού υπολόγιζε πως η …Ταμειακή πίεση των Ευρωπαίων “συντρόφων” θα οδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε …πτώση, μέσα σε ένα τρίμηνο ή το πολύ έως ένα εξάμηνο!

@. Η επιστροφή Σαμαρά θα ήταν (έλεγαν) κάτι σαν την επιστροφή του αείμνηστου Καραμανλή μετά την πτώση της χούντας….!

@. Τώρα τους έχουν…ζώσει τα φίδια, βλέπουν πως ο Τσίπρας ΔΕΝ είναι αναλώσιμος η …παρένθεση.

@. Παρατηρήσαμε πως κάτι τέτοιο έχουν καταλάβει και οι Ευρωπαίοι!

@. Πως; Μα από την αγωνιώδη “επίθεση” του Ισπανού Πρωθυπουργού Ραχόι στον Τσίπρα!

@. Βλέπει στο “βλέμμα” του Αλέξη τον …Ινγκλέσιας των Podemos, ο οποίος συνεχώς κερδίζει ποσοστά στην Ισπανία…λόγω Τσίπρα!

@. Και καλά έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός (κατά παράβαση του Πρωτοκόλλου της…γραβάτας και της διπλωματίας) να τον κατακεραυνώσει (ξεμπροστιάσει) στην συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής!

@. Ακόμη και η …στιλίστικη εμφάνιση των ΣΥΡΙΖΑίων στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει κλίμα βαθειάς πολιτικής (συστημικής) αλλαγής στην συντηρητική …Γηραιά Ήπειρο!

@. Φανταστείτε μετά από λίγους μήνες στη Σύνοδο Κορυφής, τον Αλέξη με …μπλουζάκι (λόγω Καλοκαιριού), τον Ινγκλέσιας με γιλεκάκι μαύρο πάνω σε κόκκινο πουκάμισο, τον Ιταλό Ρέντζι με μπλουτζίν και τις …ξανθές κύριες Πρωθυπουργίνες του ..Βορρά να αναζητούν …σέλφι για την συλλογή τους!

@. Αν πετύχει η Ελληνική Κυβέρνηση είναι βέβαιο πως οι Ευρωπαϊκές αλλαγές θα είναι ραγδαίες!

@. Αλλαγές όχι ως προς την “ταμπέλα” των φρονημάτων! Αριστεροί-Δεξιοί-Σοσιαλιστές!

@. Αλλά Νότος-Βορράς. Η, χώρες πλούσιες και φτωχές. Λαοί που πληρώνουν τόκους για να πλουτίζουν οι βιομηχανίες των εργαζόμενων λαών !