Γιατί βγήκε ενισχυμένος ο Λαφαζάνης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ;

tsipras LafazanisΤα μηνύματα των αριθμών και οι «κρυφές» ψήφοι

Μπορεί οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα να επικράτησαν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τους αριθμούς θα δει πως πρόκειται για οριακή νίκη με πολλαπλά μηνύματα.

Η αρχή έγινε με την τροπολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τις ενστάσεις για τη συμφωνία με το Eurogroup.

Παρά το ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εθνική ανάγκη 68 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας της Αριστερής Πλατφόρμας, 95 ψήφισαν κατά, 5 ψήφισαν λευκό, ενώ κάποιοι έδωσαν στις 33 απουσίες τον χαρακτηρισμό «κρυφής ψήφου» υπέρ της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο Τάσος Κορωνάκης, προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, έλαβε 102 ψήφους, αλλά αν αθροίσει κανείς τις 64 ψήφους που πήρε ο προτεινόμενος της Αριστερής Πλατφόρμας, Τάσος Καλύβης και τα 32 λευκά ψηφοδέλτια, αποδεικνύεται ότι το πρωθυπουργικό «στρατόπεδο» ελέγχει κάτι παραπάνω από το 50% στην Κεντρική Επιτροπή.

Την «ανάσα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη ένοιωσε η προεδρική πτέρυγα και στις εκλογές για την πολιτική γραμματεία, καθώς εξέλεξε μεν 6 μέλη, αλλά η Αριστερή Πλατφόρμα 4 και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ένα μέλος.

paraskhnio.gr