Πλήθος πιστών για την Παναγία Ελεήστρια στην Κορώνη

eleistria03Την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Ελεήστρια, τίμησε η πόλη της Κορώνης.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας. Να σημειωθεί ότι τα ιερά γλυπτά της Εικόνας βρέθηκαν με θαυμαστό τρόπο το έτος 1897.

eleistria02Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε οφφίκια σε τρεις ιερείς, οι οποίοι εφημερεύουν στην Κορώνη. Πιο συγκεκριμένα, απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον ιερομόναχο Σεβαστιανό Βογιατζή, το οφφίκιο του Πρωτοσβυτέρου στον οικονόμο Παναγιώτη Τσιριγώτη και το οφφίκιο του Οικονόμου στον ιερέα Ηλία Αργυρόπουλο.

eleistria01Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους δρόμους της γραφικής κωμόπολης. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του δήμου Πύλου – Νέστορος. Κατά την Περιφορά, την Εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχόμενος να δίνει δύναμη, υπομονή και ελπίδα και να σκέπει ολόκληρο τον κόσμο.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι αντινομάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης, η αντιδήμαρχος Κορώνης Πελαγία Λευτάκη, ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τέως βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.