Τι έγραφε ο Βαρουφάκης όταν μιλούσε ο Τσίπρας

baroufaki simiosisΈνα μπλοκάκι με σημειώσεις (και μάλιστα αριθμημένες) και δύο κέρματα (του ενός ευρώ και των 20 λεπτών), είχε μπροστά του ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης στη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Τα χρήματα ήταν τα ρέστα από τα πιτσάκια που αγόρασε ο ΥΠΟΙΚ για να τρατάρει τους καλεσμένους του.

Τι έγραφε όμως ο κ. Βαρουφάκης στο μπλοκάκι του;

Η πρώτη σημείωση έγραφε: «Μέλος ΔΣ ΤΧΣ (Σπύρος Παπανικολάου)». Παρεμπιπτόντως ο κ. Παπανικολάου ήταν γενικός διευθυντής και πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 2005 ως το 2010.

Η δεύτερη σημείωση έγραφε «Σαββαΐδου να τα βρει με το ΣΔΟΕ». Τι ακριβώς να βρει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων με το ΣΔΟΕ που υπάγεται σήμερα στην ευθύνη της αναπληρωτού υπουργού Οικονομικών κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη; Προφανώς υπάρχει πρόβλημα μεταξύ ΣΔΟΕ και του λεγόμενου «μικρού ΣΔΟΕ» που έχει δημιουργηθεί με ελεγκτές των εφοριών, υπό την «ομπρέλα» της ΓΓΔΕ.

Στην τρίτη σημείωση ο ΥΠΟΙΚ γράφει: «Άμεση μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια». Με το κράτος να πληρώνει περί τα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο για μισθώματα δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις.

Τα υπόλοιπα «κρύβονται» από το υπουργικό χέρι και διακρίνονται μόνο ένα «JFK-Brussels», ορισμένοι το ερμηνεύουν ως τους επόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς του υπουργού και η λέξη «TAXES» (φόροι) που μάλλον δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.

thetoc.gr