Φραστική αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με Παρασκευόπουλο

Οι τηλεοπτικές άδειες βρέθηκαν στο επίκεντρο της κόντρας μεταξύ της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλο κατά τη γενική συνέλευση των διοικητικών δικαστών.

Konstantopoulou-paraskeuopoulosΑρχικά ο κ. Παρασκευόπουλος, υποστήριξε πως ακόμα κι αν η άποψη της αντιπολίτευσης για τη σύνθεση των ανεξάρτητων Αρχών είναι σωστή, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, άρα η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση με βάση την αρχή της επιείκειας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της, τόνισε πως είναι αδιανόητο να επικαλείται η εξουσία την αρχή της επιείκειας, προσθέτοντας ότι ο υπουργός «ψεύδεται, αφού η κυβέρνηση επέλεξε να καταργήσει το ΕΣΡ» και πρόσθεσε ότι το «ΕΣΡ υπάρχει, λέτε ψέματα. Ξέρετε ότι η κυβέρνηση, με εκπρόθεσμη τροπολογία, έπαυσε όλα τα εν ενεργεία μέλη του. Και με μια φωτογραφική διάταξη διέλυσε τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτό που συμβαίνει είναι συνταγματική εκτροπή, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε και δε φταίει ο κακός καιρός».

paraskhnio.gr