Bουλευτές προς Σαμαρά – Βενιζέλο: Πάρτε «πολιτικές πρωτοβουλίες»

samaras benizelos1Πιέσεις από κυβερνητικούς βουλευτές, μεταξύ αυτών και της Ντόρας Μπακογιάννη, για ανάληψη πρωτοβουλιών δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ήττα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που πυροδότησε πλήθος σεναρίων, μεταξύ αυτών και του ενδεχόμενου ορισμού ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015 ως «αντάλλαγμα» για συναίνεση στην προεδρική εκλογή. Μέχρι αυτήν την ώρα το Μαξίμου παραμένει αμετακίνητο στην υποψηφιότητα Δήμα απορρίπτοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο, ωστόσο οι πιέσεις εντείνονται.

Οι πληροφορίες, που ανέφεραν πως οι Σαμαράς και Βενιζέλος εξέτασαν το προαναφερόμενο σενάριο στην έκτακτη σύσκεψή τους που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, διαψεύστηκαν από πηγές από το Μαξίμου, τις οποίες επικαλείται η Real. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, πρότεινε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, τον σχηματισμό εθνικής επιτροπής για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και όπως είπε «μετά βλέπουμε» για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εξερχόμενη από τη Βουλή, μετά την ψηφοφορία, ζήτησε την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τους Σαμαρά και Βενιζέλο, δηλώνοντας απογοητευμένη από το αποτέλεσμα. «Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο αριθμός των συναδέλφων, που ψήφισαν σε αυτή την εκλογή τον κ. Δήμα, είναι χαμηλότερος από αυτό που περίμενα. Πρέπει να επικρατήσει η λογική. Είναι ώρα να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουν εκείνο το κλίμα, που θα επιτρέψει στους συναδέλφους να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δυνατότητες πολιτικών πρωτοβουλιών, τις οποίες μπορούν να πάρουν», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

tvxs.gr